הובלות בעבדת

עבדת

                                                                           

עבדת שכנה בתוואי דרכי הבשמים הקדומות, נתיב שבו הועברו הבשמים והתבלינים שמקורם בחצי האי ערב והמזרח הרחוק אל נמלי הים התיכון.

העיר מנציחה את שמו של המלך הנבטי הנערץ עבדת, כפי הנראה עבדת השני (9-30 לפני סה"נ), שבחר להיקבר כאן.

מלך זה חידש את היישוב בעיר לאחר שנעזבה בעקבות נפילתה של עזה בידי המלך החשמונאי אלכסנדר ינאי (100 לפני סה"נ), פעולה שחיסלה את חשיבותה המסחרית של העיר.


העיר שגשגה גם בימי המלכים חרתת הרביעי (9 לפני סה"נ - 40 לספה"נ), אך חרבה בהתקפות שבטים ערביים במחצית השנייה של המאה הראשונה.

בהר הנגב, בקרבת שדה בוקר. הכניסה מכביש מספר 40, באר שבע - מצפה רמון, בכניסה למדרשת שדה בוקר.

 

שירותים:
במבואת כניסה תחנת מידע, חנות, שירותים, ספסלי פיקניק.

 

שירותי הדרכה:
מרכז חינוך והסברה

 

תוכניות הדרכה מיוחדות:
הדרכה של מדריכי רשות הטע והגנים. בבנין הסמוך לקבר מוקרן חזיון המספר על חייו, חזונו ופועלו של דוד בן גוריון.

 

תופעות מרכזיות באתר:
אפיק נחל צין המתחתר בקניון שאורכו כקילומטר וחצי. קירות המצוק בנויים סלע גיר ושכבות צור. שלושה מעיינות נובעים בחלק זה של הנחל: עין מעריף, עין עבדת ועין מור. המעיינות הראשונים יוצרים מפלים שבתחתיתם נוצרו בריכות. לאורך ערוץ הנחל צומחים: קנה מצוי, סוף, סמר, ימלוח, אשל ומלוח. במעלה הנחל מצויה חורשה של צפצפת הפרת. בחלקו הצפוני צומחת אלה אטלנטית. אחוזת קבר בן-גוריון ממוקמת מעל ערוצו של נחל צין, ובה קבריהם של דוד בן גוריון ורעייתו פולה. מרחבת הקבר נפרש נופם של נחל צין ורמת עבדת.

 

תשתית הדרכה באתר:
שביל הליכה המסומן בסימון שבילים כחול עובר לאורך הנחל, עוקף אזורים קשים להליכה. חלק מהשביל כולל מדרגות חצובות בסלע. ניתן לעלות עם השביל במעלה תלול ובו מדרגות חצובות וסולמות עד לחניון העליון, או לערוך מסלול מעגלי ולחזור באותו השביל. לאחוזת הקבר חונים במגרש החניה שלפני הירידה לנחל. משם יש שביל הליכה מותאם לנכים עד אחוזת קבר דוד בן גוריון. רחבת הקבר מוצלת ברובה והיא כוללת מרפסת תצפית

 

 


Printer
מיזם גרופ בניית אתרים באינטרנט וקידום אתרים | כל הזכויות שמורות © הובלות ישראל