הובלות בנבטים

מושב נבטים

                                                                                                                 

מושב נבטים נמצא בצפון הנגב ומהווה את המרכז של יהדות קוצ'ין בישראל. קהילת המושב מאופיינת בערכים של שמירת המסורת, צניעות ועבודת כפיים. המושב הוקם במקור בשנת 1946 על ידי עולים מהונגריה, אך ננטש והוקם מחדש ב1954 על ידי עולים מקוצ'ין שבהודו, שעזבו את מקומות מושבותיהם ואת כל העושר הרב שהיה להם ועלו לארץ ישראל מתוך אהבת ציון. התושבים הצליחו להקים מושב לתפארת מדינת ישראל: התמחו בגידולי פרחים ומטעים לפירות נשירים והיו שיאנים בגידול ורדים ליצוא. כיום מתמקד המושב בתיירות ורבים מתושביו עוסקים במיקצועות חופשיים. מושב נבטים מתגאה בחינוך איכותי לילדים ובקהילה פעילה ותוססת, עם מקום בולט של כבוד לחברי המושב המבוגרים                        

                      

ההיסטוריה של מושב נבטים                                                                                                                                                             

הכשרה     

ארגון "נבטים" התחיל כקבוצה של יוצאי עירק, שעברו הכשרה בבית השיטה וגינוסר, והתיישבו על גבעה ליד נהלל בספטמבר 1944.

בשנת 1946 היו בקבוצה כ 30 חברים, ביניהם שתי משפחות ותינוקת בת שנה וחצי.

היו להם לול תרנגולות, מעט פרות וסוסים, ואדמה לגידול חיטה וירקות.

מלחמת העצמאות

במהלך מלחמת העצמאות, נבטים היתה נתונה תחת מצור, ותושביה פונו. סיפור מעניין מספר על גיחת הקרב הראשונה של שירות האוויר - כוח אווירי לוחם שהוקם לצרכי הגנת היישוב. ב-17 בדצמבר 1947 קיבל פנחס בן פורת הוראה להטיס רופא לבית אשל לטפל בפצוע מהתקפה על שיירה. כשהגיעו לשם נודע להם שהפצוע כבר פונה. הם התכוננו לחזור לתל-אביב כאשר נודע להם שיש התקפה על נבטים. בן פורת הסיר את שתי דלתות המטוס, והתקין מקלע באופן שלא יפגע בגוף המטוס. הוא השאיר את הרופא ולקח עימו מתנדב מבית אשל בשם (מנדי) צבי דוד שירה בתת-מקלע וזרק רימוני-יד על ההמון הערבי. פעולתם גרמה להפסקת ההתקפה והתפזרות התוקפים. זו היתה פעולת הקרב האווירית הראשונה במלחמת העצמאות, והיא התירה רושם כל-כך חזק שהבריטים הכריזו שכל מטוס יהודי נושא נשק יופל ללא אזהרות.

הקמת היישוב מחדש

בשנת 1952 התפרק המושב עקב קשיים בעיבוד האדמה, מחסור במים וגנבות ציוד. ב 1954 הופנו למקום עולים מקוצ'ין שבהודו, שעזבו את מקומות מושבותיהם ואת כל העושר הרב שהיה להם ועלו לארץ ישראל מתוך אהבת ציון. הם בחרו לא לשנות את שם המושב.

החקלאות בנבטים

התושבים הצליחו להקים מושב לתפארת מדינת ישראל התמחו בגידולי פרחים ומטעים לפירות נשירים היו שיאנים בגידול ורדים ליצוא. משבר חקלאות וסופה עזה שפקדה את המושב והכתה בגידולים גרמה נזק רב לתושבים שרובם עזבו את החקלאות ופנו לפרנסתם במקצעות חופשיים.

ב 1975 נחנך בית הכנסת בנבטים בטקס בהשתתפות ראש הממשלה דאז יצחק רבין

 


Printer
מיזם גרופ בניית אתרים באינטרנט וקידום אתרים | כל הזכויות שמורות © הובלות ישראל